Kevin Mendoza Mula ‘Gegar’ Liga Indonesia
Asia Tenggara
Persib
Advertisements

Bekas penjaga gol KL City FC, Kevin Mendoza mula menjadi perhatian ramai setelah mempamerkan aksi cemerlang bersama pasukan baharunya, Persib di Liga 1 Indonesia.

Satu klip video yang dimuatnaik di akaun X rasmi Persib, memaparkan aksi cemerlang penjaga gol berusia 29 tahun itu ketika turun menentang Bali United.

Pemain kebangsaan Filipina itu dilihat begitu kebal mempertahankan gawangnya dengan beberapa aksi penyelamatan penting yang mengecewakan jentera serangan Bali United.

Advertisements

Ketangkasan beliau mendapat pujian serta perhatian para peminat Persib itu sendiri dan di ruangan komen ramai bersetuju untuk memilih beliau sebagai pemain terbaik pasukan.

Dalam aksi itu, beliau dan rakan sepasukannya di Persib berjaya mencuri 1 mata dari gelanggang Bali United setelah perlawanan berkesudahan seri tanpa jaringan.

Kevin Mendoza menyertai Persib dari KL City FC pada 28 November yang lalu dan pasukannya kini berada di tangga ketiga Liga 1 Indonesia dengan 40 mata, 11 mata di belakang pendahulu liga, Borneo FC.

Advertisements
Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram