Skuad JDT III mengesahkan tempat ke separuh akhir setelah menyingkirkan cabaran PDRM dengan agregat 7-2 bagi saingan Piala Presiden.
Skuad muda JDT turun berdepan PDRM di Stadium Pasir Gudang dengan kelebihan agregat 5-2 ketika aksi suku akhir pertama tempoh hari.
PDRM tampil memberikan aksi yang terbaik bagi terus menghidupkan peluang untuk mara ke peringkat seterusnya walaupun memerlukan jaringan yang besar ke atas JDT.
Saingan yang seimbang dipamerkan oleh kedua-dua pasukan sekaligus menyaksikan babak pertama tamat dengan kedua-dua terikat tanpa sebarang jaringan.
Memasuki babak kedua, beberapa pertukaran pemain dilakukan kedua-dua pasukan dalam mendapatkan gol pertama perlawanan.
Naim Zainuddin akhirnya memecah kebuntuan apabila menjaringkan gol pertama buat JDT III pada minit ke-57 permainan.
JDT terus menambah duka PDRM apabila meraih gol kedua pada minit ke-64 sejali lagi hasil jaringan Naim Zainuddin.
Dua gol tersebut kekal hingga tamat perlawanan menyaksikan JDT III berjaya menewaskan cabaran skuad bawah 20 tahun PDRM dengan jaringan 2-0.
JDT berjaya layak ke peringkat seterusnya menerusia agregat 7-2 ke atas pasukan PDRM.
JDT III memenuhi slot 4 pasukan yang mara ke separuh akhir Piala Presiden bersama-sama pasukan Selangor, Terengganu dan juga AMD Bawah 17 tahun.