Dunia
Man Utd
Advertisements

Ander Herrera dengan penuh emosi menangis semasa sesi Podcast UTD (Manchester United) ketika menjawab saat-saat akhir beliau bersama kelab kesayangannya, Manchester United.

Advertisements

Beliau menceritakan kembali saat beliau terpaksa meninggalkan Manchester United pada tahun 2019 kepada Helen Evans dan Sam Homewood di Stadium San Mames Athletic Club membincangkan kerjayanya saat ini.

Dengan penuh emosi beliau mencintai bandar Manchester dan menikmati musim cemerlangnya bersama Man Utd dengan 189 penampilan dan menjaringkan 20 gol dan turut memenangi empat trofi.

Advertisements

Pemain berusia 33 tahun itu membuat keputusan sukar untuk meninggalkan United pada 2019 dan dia menandatangani kontrak bersama Paris Saint-Germain dan kini kembali ke kelab asalnya, Athletic Bilbao.

Ander seperti terkilan dan mempercayai bahawa perbincangan kontrak lanjutannya bersama United diuruskan dengan cara yang salah yang memberikan dirinya berada dalam satu situasi yang sukar dan akhirnya terpaksa berpindah.

Advertisements

“Untuk pergi, ia sukar kerana enam bulan sebelum ini, lima bulan sebelum itu, saya menjangkakan tawaran itu untuk saya kekal,” jelasnya.

“Saya tidak mahu, ini bukan masa untuk bercakap buruk tentang sesiapa dan saya tidak akan melakukannya, tetapi selepas musim ketiga saya bersama kelab, saya mengharapkan lebih banyak daripada kelab pada masa itu.

“Saya mendapat anugerah Pemain Terbaik oleh peminat dan kelab tidak memanggil saya pada musim panas itu untuk menandatangani kontrak baharu, dan mereka melakukannya dengan pemain lain. Itu menyakitkan bagi saya, jujur.

“Saya rasa saya layak dan mereka tidak melakukannya. Selepas itu, keadaan berubah kerana saya tidak gembira dengan perkara kecil itu bersama kelab.

“..itu agak menyakitkan. Pada penghujung musim ketiga, tiga gelaran, Pemain Terbaik, dan mereka tidak memanggil saya pada musim panas jadi saya berasa agak kecewa. Dan selepas itu, mereka menelefon saya apabila saya mempunyai satu tahun lagi dalam kontrak dan mereka menjelaskan saya tidak sesuai untuk kelab.

“Saya berjuang untuk kelab sehingga hari terakhir, tiada masalah sama sekali, saya menghormati kontrak saya sehingga hari terakhir. Tetapi mereka tidak datang pada masa yang tepat pada pendapat saya, dan pada pendapat ejen saya, dan pada pendapat keluarga saya juga.”

Ditanya sama ada dia berasa beremosi apabila meninggalkan Old Trafford buat kali terakhir, Herrera merujuk gambar yang diambilnya bersama anak perempuannya dan dia secara emosi menangis.

Ander kemudian berehat daripada merakam untuk mendapatkan semula ketenangannya sebelum menyelesaikan podcast hebat yang menggariskan hubungan kekalnya dengan kelab kami.

Advertisements

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram