Cosmo JNE & Thai Son Bac Uji Persiapan JDT Futsal
UltraSukan
JDT Futsal

Johor Darul Ta’zim (JDT) semakin rancak mengatur persiapan menghadapi Liga Premier Futsal Malaysia (MPFL) musim 2026.

Terbaru, anak buah Joao Almeida bakal berdepan dua kelab ASEAN dalam dua aksi persahabatan yang akan diadakan pada 31 Mac dan 7 April ini.

JDT akan menentang wakil Vietnam, Thai Son Bac pada 31 Mac. Ini disusuli perlawanan menentang juara Futsal Nation Cup Indonesia 2026, Cosmo JNE.

Perlawanan ini bukan saja peluang buat Almeida mengenal pasti ruang penambahbaikan buat anak buahnya.

Malah, ini dilihat ujian terbaik buat JDT jika ingin memiliki aspirasi bersaing di peringkat Asia. Ini ditambah dengan Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) mengumumkan Kejohanan Kelab Futsal AFC bakal diadakan pada tahun hadapan.

TheThao247 melaporkan negara yang beraksi dalam edisi sebelumnya pada tahun 2019 dijangka menghantar kelab untuk kejohanan tersebut.

Thai Son Bac dilaporkan antara calon yang dipertimbang Persekutuan Bola Sepak Vietnam (VFF) sebagai wakil untuk kejohanan itu.

Kedua-dua perlawanan persahabatan JDT itu akan diadakan di Stadium Tertutup Pasir Gudang.