Harimau Malaya
FA Malaysia
Advertisements

Pasukan kebangsaan Taiwan menghampiri jejak untuk mengikuti langkah Malaysia ke Kelayakan Piala Dunia 2026 dan Piala Asia 2027.

Advertisements

Pasukan ke tangga ke-154 dunia itu mempamerkan persembahan cemerlang untuk selangkah mengiringi perjuangan Malaysia.

Skuad kendalian Kim Pan-gon kini dalam momentum terbaik dan bakal menghadapi India bagi aksi Pestabola Merdeka 2023 pada 13 Oktober jam 9 malam.

Advertisements

Beraksi di laman sendiri, pasukan kendalian Gary White optimis untuk memberikan yang terbaik dan membawa kepada kemenangan besar 4-0 ke atas Timor Leste.

Kemenangan ini menyaksikan pasukan tersebut kini dalam kedudukan selesa untuk mara ke pusingan kelayakan bersama skuad Harimau Malaya.

Advertisements

Aksi timbal balik antara kedua pasukan tersebut akan berlangsung di Stadium Kaohsiung di Timor Leste dengan misi sukar tuan rumah mengatasi defisit 4 gol di laman sendiri.

Pemenang akan memasuki Kumpulan D dan berdepan cabadan hebat Oman, Malaysia dan Kyrgyztan yang dijadualkan bermula pada November ini.

Kemenangan ini memberi tambahan +8.7 mata FIFA buat Taiwan dan mampu meraih pungutan mata yang sama pada aksi kedua 17 Oktober ini.

Ketika ini, Malaysia (ke-134 dunia), Kyrgyztan (ke-96 dunia) dan Oman (ke-73) menjadi pasukan tumpuan untuk melayakkan diri ke pusingan berikutnya.

Advertisements

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram