Dewa United Sambar Bintang Kelantan United
Asia Tenggara
Kelantan United
Advertisements

Dewa United dikhabarkan sah mendapatkan khidmat pemain sayap kebangsaan Filipina dan Kelantan United, OJ Porteria menurut Asean Football.

Pemain berusia 29 tahun ini bakal menghiasi liga Indonesia bersama pasukan Dewa United dan akan bermain bersama-sama pertahanan Malaysia, Junior Eldstal.

OJ Porteria merupakan tunjang utama Kelantan United dibahagian serangan apabila telah melakukan 22 penampilan liga untuk musim ini.

Advertisements

Malah pemain sayap ini telah menyumbang 6 gol liga dan 3 bantuan jaringan buat Kelantan United.

OJ Porteria mampu bermain dibelah kanan dan kiri sayap pasukan dan beliau turut memperkuatkan pasukan kebangsaan Filipina untuk tahun ini.

OJ Porteria telah dipanggil sebanyak 5 kali pada tahun ini untuk menyarung jersi Filipina dan telah melakukan 9 penampilan diperingkat antarabangsa buat tahun 2023.

Advertisements

Kehadiran OJ Porteria ke Dewa United pastinya menambah sengat jentera serangan pasukan yang ketika ini berada ditangga ke-11 liga.

Dewa United ketika ini mengumpul 27 mata setelah mengharungi 22 perlawanan dimana pasukan tersebut mencatatkan 6 kemenangan, 9 seri dan 7 kekalahan.

Menurut rekod, ini merupakan kali pertama OJ Porteria berhijrah ke kelab Indonesia setelah pemain tersebut pernah bermain di liga Filipina, Thailand, Kemboja dan juga Malaysia.

Advertisements
Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram