Kim Pan-gon ‘Tak Kelip Mata’ Lihat JDT Ratah Guangzhou FC
Dunia
Harimau Malaya
Advertisements

Jurulatih pasukan Harimau Malaya, Kim Pan-gon sudah pastinya kagum dengan aksi yang ditampilkan oleh juara bertahan Liga Super, JDT dalam aksi pertama peringkat kumpulan dalam saingan ACL semalam.

Pasukan Harimau Selatan yang turun dengan penuh motivasi seakan tidak memberi peluang dan ruang buat lawan dari China itu apabila membelasah mereka dengan keputusan 5-0.

Walau bagaimanapun, penampilan para pemain tempatan yang beraksi dengan cukup baik dalam perlawanan itu sudah pastinya berjaya menambat hati jurulatih kelahiran Korea Selatan itu.

Advertisements

Beliau yang kini sedang giat meneruskan usaha untuk melihat aksi kesemua pasukan dalam liga beraksi bagi mengenal pasti para pemain yang boleh dibawanya bagi menghadapi Kelayakan Piala Asia, Jun ini.

Kehadirannya ke Stadium Sultan Ibrahim ternyata tidak sia-sia apabila Benjamin Mora memberi peluang kepada para pemain tempatan untuk beraksi menentang lawan yang menurunkan pasukan muda mereka.

Gawang gol JDT semalam dikawal rapi oleh penjaga gol muda, Haziq Nadzli selain barisan pertahanan turut diisi oleh Mattiew Davies dan juga Shahrul Saad yang kembali dalam kesebelasan utama pasukan.

Advertisements

Di bahagian tengah pula, peranan yang dimainkan Afiq Fazail selain Arif Aiman dan juga Corbin Ong yang cemerlang di bahagian sayap menjadi kunci kepada kemenjadian pasukan.

Kemasukan pemain seperti Ramadhan Saifullah dan juga Nazmi Faiz juga mengubah dimensi serangan pasukan apabila gandingan itu membantu pasukan untuk memperoleh gol kelima.

Kualiti dan kematangan yang dipamerkan oleh barisan pemain tempatan JDT membuktikan mereka berada dalam kelas tersendiri untuk terus membantu pasukan mara dengan lebih jauh.

Advertisements

Sementara itu, Pan-gon terus menganalisis para pemain dalam usaha untuk mencari ramuan terbaik buat Harimau Malaya.

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram