Transfer
FA Kedah
Advertisements

Desas-desus mengenai kepulangan semula pemain Sabah FC, Rizal Ghazali ke bekas pasukannya, Kedah Darul Aman FC (KDA FC) bertiup kencang sejak kebelakangan ini.

Difahamkan kontrak Rizal bersama Sabah akan tamat pada penghujung musim ini dan Rizal juga dikatakan telah mengadakan majlis perpisahan bersama rakan-rakannya di Kota Kinabalu, Sabah.

Dalam satu muatnaik di instagram story milik beliau, satu foto kek telah dimuatnaik dan terdapat ucapan di atas kek tersebut.

Advertisements

‘Kepada Rizal, semoga berjaya Rizal. Kami akan merinduimu’. Mesej tersebut semakin menguatkan perpindahan keluar Rizal dari pasukan Sabah.

image 37 Rizal Ghazali Semakin Hampir Kembali Ke Kedah?
Foto kek yang dimuatnaik oleh Rizal Ghazali di Instagram Story.

Manakala sebentar tadi, pengulas sukan Astro Arena, Hafizal Hamad telah membuat satu ciapan di laman X beliau seolah-oleh menanti kepulangan seseorang ke bumi Darul Aman.

“Selamat kembali ke Darul Aman,” coret Hafizal ringkas di laman X beliau.

Advertisements

Melalui tinjauan di ruangan komen, rata-rata meramal pemain yang dimaksudkan Hafizal adalah Rizal Ghazali. Seorang pemain lagi yang menjadi sebutan adalah pemain Johor Darul Ta’zim (JDT), Syafiq Ahmad yang juga merupakan bekas pemain Kedah.

Musim ini merupakan musim yang begitu bermakna buat Rizal apabila dapat beraksi di Piala AFC bersama Sabah. Selain itu, beliau telah berjaya meledak dua gol dan menghasilkan 7 bantuan gol dalam 30 perlawanan bersama Sabah musim ini.

Jika perpindahan Rizal ke Kedah menjadi kenyataan, sudah tentu ianya menggembirakan penyokong ‘Sang Kenari’ yang sememangnya menggemari aksi Rizal malah ada yang menganggap Rizal sebagai ‘kereta kebal’ pasukan.

Advertisements

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram