Romeo Beckham Sertai Brentford

romeo beckham 1 Romeo Beckham Sertai Brentford
Alex Broadway/Getty Images
Syafiq Freman @syafiqfreman
4:35pm 22/06/2023

Romeo Beckham, anak kepada bekas bintang England dan Manchester United, David Beckham, telah menandatangani kontrak selama setahun dengan Brentford B, umum kelab Liga Perdana itu.

Brentford, yang pasukan beraksi di Liga Perdana Inggeris, berkata kelab itu mempunyai pilihan untuk melanjutkan perjanjian itu dengan tambahan setahun lagi kontrak.

Pemain muda berusia 20 tahun itu bermain untuk pasukan B musim lalu sambil dipinjamkan dari Inter Miami, kelab Major League Soccer yang dimiliki oleh bapanya, David Beckham dan beliau beraksi sebanyak 15 kali dan menjaringkan satu gol.

Bercakap kepada kelab itu, Beckham berkata mengenai perjanjian baharu itu: “Perasaan terbaik, sangat teruja, bersedia untuk bermula dan menikmati musim depan yang baik.”

“Ia adalah pengalaman yang sangat baik dan saya menyukai setiap detiknya,” katanya mengenai masanya dipinjamkan di kelab itu. “Ia adalah kumpulan pemain yang baik, jurulatih yang baik, ia adalah tempat yang bagus untuk menjadi (pemain cemerlang).”

Jurulatih Brentford B, Neil MacFarlane berkata dalam satu kenyataan di laman web kelab: “Kami menambah Romeo ke dalam skuad kami pada Januari dan dia hebat untuk kelab.

“Dia mempunyai penghujung musim yang hebat dari segi perlawanan baru-baru ini menentang Manchester City di mana dia menunjukkan apa yang dia pelajari semasa pinjamannya dengan kami.

“Kami terus mengembangkan dia dalam dan luar penguasaan bola dan kami berharap dia kembali dengan semangat yang baik untuk terus bekerja dengannya musim depan.”