Pemain tengah kebangsaan, Sergio Aguero menyifatkan peluang beraksi menentang Manchester United sebagai satu impian yang menjadi kenyataan.
Aguero menjadi sebahagian daripada lima pemain Harimau Malaya yang dipanggil ASEAN All-Stars untuk aksi menentang The Red Devils.
Turut terpilih ialah Azam Azmi Murad, Haziq Nadzli, Declan Lambert dan Adib Ra’op. Mereka menyertai bintang ASEAN lain seperti Peeradol Chamrasamee (Thailand), Joao Pedro (Timor Leste) dan Irfan Fandi (Singapura).
Aguero menganggap aksi ini bukan saja satu aksi berprofil tinggi buat semua pemain ASEAN All-Stars. Malah, ia merupakan pencapaian peribadi terbaik beliau dalam kariernya.
“”Ia satu penghormatan yang luar biasa untuk dipilih dalam perlawanan bersejarah ini. Beraksi menentang salah satu kelab terbesar dunia, bersama pemain terbaik dari rantau ini, adalah impian yang menjadi kenyataan,” katanya.
“Apa yang menjadikannya lebih istimewa adalah peluang untuk mewakili Malaysia di pentas ini. Tiada yang lebih membanggakan daripada membawa nama Malaysia di hadapan ribuan penyokong sendiri.”
United telah terbang ke Kuala Lumpur sebaik selesai aksi terakhir Liga Perdana Inggeris (EPL) menentang Aston Villa pada 25 Mei.
Selain aksi menentang ASEAN All-Stars pada 28 Mei, United juga dijadual bertemu skuad kebangsaan Hong Kong. Aksi ini akan berlangsung pada 30 Mei.