Tanpa Faisal Halim, ‘Siuu’ Tetap Bergema Buat Selangor

Selangor Safuwan Tanpa Faisal Halim, 'Siuu' Tetap Bergema Buat Selangor
Selangor FC
Nabil Fahmi @nabilfamy
10:36am 11/09/2023

Selangor FC meneruskan aksi persahabatan di Indonesia apabila menentang kelab Liga 1 Indonesia, PSIS Semarang. Perlawanan yang dilangsungkan di Stadium Jatidiri, Kota Semarang semalam berakhir dengan keputusan seri 3-3.

Penjaring gol buat pasukan Selangor adalah Danial Asri (minit ke-37), Rauf Salifu (minit ke-53) dan Ayron Del Valle (minit ke-73). Manakala penjaring gol buat PSIS adalah Gian Zola, Riyan Adriansyah dan Carlos Fortes pada penghujung permainan.

Namun disebalik keputusan seri yang dicatatkan Selangor, ada perkara menarik yang berlaku apabila pemain-pemain Selangor diraikan dengan agak meriah oleh kumpulan penyokong PSIS Semarang.

Sorakan dan nyanyian dilaungkan kepada barisan pemain Selangor sambil memperlihatkan beberapa pemain Selangor menari di hadapan ribuan penyokong PSIS.

Keraian ke atas pemain Selangor tidak terhenti di situ. Beberapa penyokong PSIS dilihat telah turun ke kawasan balapan untuk menyarungkan jersi PSIS kepada Safuwan Baharudin. Sebagai balasan, Safuwan membuat keraian ‘siuu’ di hadapan penyokong PSIS.

Video tersebut telah dikongsikan oleh Safuwan di laman instagram beliau. Selangor kini dalam landasan terbaik untuk merangkul Piala Malaysia apabila kini mereka berada di suku akhir. Mereka akan bertemu Terengganu FC dalam aksi suku akhir pertama yang dijadualkan berlangsung pada 16 September ini.