AllStar Sports Umum Senarai Pemain Bintang Untuk “Battle of The Reds” April Ini Di Bukit Jalil
Eropah
Battle of The Reds
Advertisements

AllStar Sports Sdn. Bhd. (AllStar Sports) dengan kerjasama ACO Media dan World Football Legends (WFL) telah mengumumkan secara rasmi barisan pemain untuk Manchester Reds dan Liverpool Reds menjelang pertembungan yang dinanti-nantikan di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 27 April 2024.

Antara barisan Manchester Reds termasuk Louis Saha, Dwight Yorke, Jaap Stam, Lee Sharpe, Clayton Blackmore, Keith Gillespie, Ben Thornley, Eric Djemba Djemba, Paul Rachubka, Russell Beardsmore, Lee Martin dan Danny Webber, dengan Teddy Sheringham mengetuai skuad sebagai kapten.

Manakala barisan Liverpool Reds termasuk David James, Steve McManaman, Emile Heskey, Sammi Hyypia, Glen Johnson, Patrik Berger, Vladimir Smicer, John Durnin, Phil Babb dan David Thompson, dengan John Arne Riise menyarung lilitan kapten. Lebih ramai nama pemain akan diumumkan lebih dekat dengan tarikh perlawanan.

Advertisements

Jualan tiket akan bermula pada 5 Februari 2024 melalui ticket2u.com.my. Harga tiket adalah seperti berikut: tempat duduk VIP (RM1,888), PS1 (RM268), PS2 (RM208), PS3 (RM128) dan Manchester & Liverpool Reds (RM78). Peminat dinasihatkan untuk membeli tiket awal untuk mengelakkan kekecewaan.

Bersemangat dengan sambutan yang menggalakkan daripada peminat bola sepak dari seluruh Asia Tenggara, Pengarah Projek Sukan AllStar, En. Raf Yaakob berkata beliau menjangkakan akan menerima kunjungan kira-kira 40,000 peminat di stadium pada 27 April ini.

“Permintaan untuk tiket adalah luar biasa dan kami menggalakkan peminat mendapatkan tempat duduk dengan segera sebaik sahaja tiket dijual. Kami telah menerima pertanyaan mengenai penjualan tiket sejak pengumuman acara itu dan kami amat gembira dengan sambutan yang memberangsangkan,” katanya.

Advertisements

Jualan pra-tiket tersedia untuk 5,000 pelanggan Maybank atau Tune Protect pertama, bermula dari 30 Januari (bermula jam 10 pagi) hingga 2 Februari (jam 11.59 malam). Dalam tempoh ini, diskaun 10 peratus dikenakan untuk setiap tiket tidak termasuk tiket VIP. Setiap transaksi dihadkan kepada maksimum 10 tiket bagi setiap pelanggan.

Selain itu, barangan acara eksklusif boleh didapati untuk pembelian dalam talian melalui ticket2u.com.my, yang menampilkan pelbagai barangan menarik.

‘Battle of the Reds’ turut dipersembahkan oleh Maybank dan Tune Protect Group dengan sokongan daripada JBL, Spritzer dan ST Rosyam Mart sebagai Penaja Platinum, dan Nuuna sebagai Penaja Emas yang menampilkan pemain legenda dari Manchester United dan Liverpool.

Advertisements

Penganjur kejohanan telah berjanji untuk menyumbang 100% daripada hasil jualan 376 tiket, setiap satu bernilai RM108, untuk menyokong Persatuan WeCareJourney, sebuah organisasi tempatan yang berdedikasi untuk menyokong keluarga yang terjejas oleh Spinal Muscular Atrophy (SMA) dan kurang upaya.

Jangan lepaskan pertembungan bersejarah gergasi bola sepak ini, kerana ia menandakan peristiwa penting bagi peminat bola sepak Malaysia!

Untuk maklumat lanjut mengenai acara tersebut, sila layari laman Facebook AllStar Sports.

Advertisements
Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram