Gaji Egy Maulana Di FK Senica Tertunggak Lama, Ujian Besar Buat Pemain Indonesia Ini

Egy Maulana Vikri Gaji Egy Maulana Di FK Senica Tertunggak Lama, Ujian Besar Buat Pemain Indonesia Ini
Instagram @fk_senica
Ikuti Telegram MakanBola (3712)

Pasukan yang diwakili Egy Maulana, FK Senica dikatakan kini struktur kewangan kelab semakin membimbangkan kerana mempunyai tunggakan gaji barisan pemain sehingga tujuh bulan.

Perkara ini dedahkan oleh Presiden Persatuan Pemain Bola Sepak Profesional Liga Slovakia, Jan Mucha Jr yang menyatakan bahawa belia menerima aduan daripada beberapa ahli pasukan FK Senica berkenaan hal ini.

“Keadaan di FK Senica semakin merosot. Ini bukan perkara baru. Kita semua tahu itu. Masalah di kelab bermula semasa kepimpinan pemilik Venezuela, berlanjutan kepada pemilik lain.

 “Keadaan ini tidak boleh ditanggung. Hutang yang besar telah dibayar. Pemain dan pekerja kelab adalah yang paling terjejas oleh masalah ini,” jelas Jan Mucha Jr.

Menurut Bola.com, laman Sport Aktuality mendedahkan hutang yang tertunggak hampir mencapai angka satu juta Euro.

Berkemungkinan besar gaji pemain skuad kebangsaan Indonesia, Egy Maulana dan Witan Sulaeman masih tidak dijelaskan lagi seperti yang dipetik daripada Bola.com.

 “Hutang itu hampir dengan jumlah itu. Itu hutang semua pekerja. Kira-kira 70 peratus daripadanya berhutang kepada pemain. Angka itu agak tinggi,” jelasnya.

 “Apa yang boleh saya katakan ialah beberapa pemain tidak dibayar selama tiga bulan, ada yang sehingga tujuh bulan.

 “Ini sudah tentu menjadi masalah besar untuk bola sepak Slovak. Sudah tiba masanya untuk SFZ dan pengendali pertandingan Liga Slovak, ULK untuk mengambil kedudukan yang jelas.

Nasib kedua pemain Indonesia itu masih belum diketahui lagi kesahihannya. Pastinya kini merekea menghadapi detik-detik sukar di Slovakia.