Pemain Turkiye Bantu Lindungi Kanak-Kanak Pengiring Dari Kesejukan
Inspirasi
millitakimlar
Advertisements

Pasukan kebangsaan Turkiye mempamerkan sikap terpuji apabila membantu kanak-kanak pengiring yang kesejukan di atas padang.

Aksi antara juara Piala Dunia 2014, Jerman dan Turki mencuri perhatian apabila gergasi dunia itu ditumbangkan oleh Turki dengan keputusan 3-2.

Perlawanan yang berlangsung di Stadium Olimpik Berlin itu menyaksikan anak didik Julian Nagelsmann tewas dan menerima tamparan hebat selepas gagal mempamerkan aksi yang diharapkan.

Advertisements

Sikap menyentuh hati para pemain Turkiye ketika dalam padang terserlah apabila mereka mengesan tindak tanduk anak kecil yang sedang kesejukan.

Naluri seorang insan mula terserlah apabila para pemain mula menanggalkan jaket yang dipakai mereka untuk menutup bahagian badan pemain Turkiye.

Tindakan ini mula tular di laman sosial dengan rata-rata peminat bola sepak dunia tersentuh dengan sikap murni pemain Turkiye yang menjadi teladan yang baik kepada semua.

Advertisements

Sebelum ini, tular tindakan pemain Malaysia yang menjadi payung teduh kepada kanak-kanak pengiring ketika Malaysia menumpaskan Kyrgyzstan 4-3 di Bukit Jalil.

Pautan penuh: Pemain Turkiye lindungi kanak-kanak

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram