Sabah Bawa ‘Teman’ Park Tae-su Ke Likas

Ko Kwang min FC Seoul K League Sabah Bawa 'Teman' Park Tae-su Ke Likas
K-League
Azim Noor @mohdazim45
8:57am 19/02/2023

Perlawanan terakhir pra-musim Sabah menentang Tampines Rovers bukan sekadar menutup program pra-musim mereka. Malah, ini juga peluang skuad Badak mengumumkan kehadiran pemain import terbaru mereka, Ko Kwang-min.

Pengumuman awang import dari Korea Selatan itu dibuat di laman Facebook Sabah semalam. Malah, kelab lamanya, FC Seoul turut mengumumkan perpindahan bek kiri berusia 34 tahun itu.

Kwang-min diperkenalkan kepada para penyokong Sabah di Stadium Likas hari ini sebelum perlawanan Sabah-Tampines Rovers. Menariknya, Kwang-min sempat menyapa mereka dalam Bahasa Melayu seperti dikongsikan akaun Twitter @hafeizh.

Sepanjang bersama FC Seoul, Kwang-min merekodkan 136 penampilan dalam karier lebih sedekad. Datuk Ong Kim Swee berharap kehadirannya dapat memantapkan barisan pertahanan yang turut mengandungi dua pemain import, Gabriel Sara dan rakan senegara Park Tae-su.

Pengalaman tersebut dimanfaatkan Kwang-min yang membantu skuad Badak membenam Tampines Rovers 3-0. Penyokong yang melihat kelibatnya di atas padang berpandangan pemain veteran itu tidak kekok dengan corak permainan Sabah yang diterapkan Kim Swee.