Live
Footballaus
Advertisements

Perlawanan pertama Kumpulan B, Australia berdepan cabaran awal dalam usaha merebut gelaran AFC Asian Cup kali kedua apabila bertemu India pada hari ini.

Advertisements

Aksi kedua-dua pasukan bakal berlangsung di Stadium Ahmad Bin Ali Al Rayyan itu dijangka mendapat tumpuan ramai peminat bola sepak.

Australia dilihat antara pasukan sukar dikalahkan kerana sebelum ini hanya kalah dua dari sepuluh perlawanan kumpulan terakhir mereka di AFC Asian Cup (M7 S1) dan telah merekodkan lebih daripada tiga jaringan gol.

Advertisements

Sementara itu, India pula direkodkan dalam sepuluh perlawanan terakhir mereka di AFC Asian Cup (Seri 1 K8) hanya satu dimenangi oleh pasukan.

India yang sebelum ini pernah mengharungi detik-detik sukar apabila kalah empat daripada lima perlawanan antarabangsa lelaki terakhir termasuk kekalahan bertemu dengan Qatar 0-3 dalam perlawanan baru-baru ini.

Advertisements

Rekod Pertemuan Australia vs India

Pada AFC Asian Cup tahun 2011, Australia telah memenangi dengan keputusan 4-0 menentang India. Itu merupakan pertemuan tunggal kedua-dua negara dalam pentas antarabangsa lelaki.

Info Siaran Langsung Australia vs India

Tarikh: 13 Januari 2024 (Sabtu)
Masa: 7.30 malam
Venue: Stadium Ahmad Bin Ali, Al Rayyan
Siaran Langsung: Youtube AFC Asian Cup & Astro Arena

Keputusan akhir perlawanan akan disiarkan di Makanbola.com.

Advertisements

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram