Advertisement

Follow us:

Aguero Sebenar ‘Tabik Spring’ Aguero Malaysia

Kun Aguero Aguero Sebenar 'Tabik Spring' Aguero Malaysia
Goal & FA Malaysia
Azri Haziq
@azrihazq
7:53pm 25/12/2022
Pivo

Bekas bintang sensasi Argentina, Sergio Aguero terhibur melihat rata-rata netizen bola sepak mengaitkan beliau dengan pemain naturalisasi Harimau Malaya, Sergio Ezequiel Aguero.

Bekas penyerang Manchester City itu tampil meninggalkan komen dalam satu video yang dimuatnaik SportsCentreESPN di laman Instagram. Video tersebut memaparkan jaringan yang dihasilkan Ezequiel Aguero ketika kempen Piala AFF antara Malaysia dan Laos semalam.

Penyerang berusia 28 tahun itu berjaya mencatat nama sebagai penjaring dalam kemenangan bergaya Harimau Malaya menundukkan Laos dengan keputusan 5-0. 

Setelah acap kali Kun Aguero di tag di laman Instagram, akhirnya video tersebut mendapat perhatiannya. Aguero sempat bergurau dan meninggalkan komen seakan teruja dengan jaringan tersebut.  

“Saya kembali,” ujar Aguero. 

Sergio Ezequiel Aguero semestinya akan terus mendapat kepercayaan pengendali Harimau Malaya, Kim Pan-gon untuk mengharungi aksi-aksi seterusnya di pentas Piala AFF.

Malaysia bakal berdepan Vietnam pada Selasa, di Stadium Hanoi pada jam 8.30 malam sebelum melengkapkan kempen kumpulan B menentang Singapura di Stadium Bukit Jalil kelak.