Eropah
Liverpool FC
Advertisements

Jurgen Klopp berharap Mesir akan tersingkir awal di Piala Negara-Negara Afrika (AFCON) demi mendapatkan kembali khidmat pemain bintang, Mohamed Salah.

Liverpool akan bermain tanpa kelibat Mohamed Salah bermula aksi menentang Arsenal dalam saingan Piala FA dan mungkin berlanjutan sehingga pertengahan Februari jika Mesir layak ke peringkat kalah mati.

Salah menjadi pemain penting Liverpool ketika ini setelah beliau menjaringkan 14 gol dan mencetak 8 bantuan jaringan dalam 20 perlawanan liga.

Advertisements

Selain Salah, Liverpool turut kehilangan Wataru Endo yang menyertai Jepun ke Piala Asia 2023 Qatar.

“Sudah pasti saya berbohong jika saya mengucapkan selamat maju jaya kepada mereka. Saya berharap mereka tersingkir diperingkat kumpulan namun itu kelihatan mustahil.”

“Semoga berjaya dan saya berharap mereka pulang dengan sihat. Saya yakin dapat mencari jalan untuk mengisi kekosongan yang ditinggalkan mereka.” ujar Klopp menurut Sport Bible.

Advertisements
klopp salah Jurgen Klopp Harap Mesir Tersingkir Awal Di Piala AFCON

Jurulatih Liverpool itu turut mengatakan tiada masalah untuk mengubah posisi tengah bertahan namun ketiadaan Salah dibahagian sayap akan menjadi sukar.

“Ada pemain lain yang mampu bermain dibahagian sayap namun tidak ada pemain yang bermain seperti Salah bermain.” tambahnya.

Salah akan membantu Mesir menentang pasukan Mozambique, Ghana dan Cape Verde dalam aksi kumpulan B Piala AFCON.

Advertisements

Manakala Wataru Endo akan bersama-sama Jepun menghadapi ujian daripada pasukan Vietnam, Iraq dan Indonesia dalam kumpulan D Piala Asia.

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram