Kalamullah Al-Hafiz & Keluarga Berat Hati Tinggalkan Kedah
Liga Super
MakanBola
Kedah Darul Aman FC
Advertisements

Bekas penjaga gol Kedah Darul Aman FC (KDA FC), Kalamullah Al-Hafiz serta keluarga berat hati untuk meninggalkan pasukan yang dikenali dengan gelaran Sang Kenari itu.

Perkara tersebut disuarakan sendiri oleh isteri kepada Kalamullah, Haryanie Taj melalui satu ucapan perpisahan di laman Instagram.

Advertisements

Bagi Haryanie, negeri Kedah telah membrikan kenangan dan kebahagiaan buat mereka sekeluarga sepanjang hampir dua tahun berada di Kedah.

“Terima kasih untuk negeri jelapang padi. Negeri yang memberi kami seribu kenangan. Negeri yang memberi kebahagiaan buat kami, terima kasih.

Advertisements

“Buat penyokong, rakan-rakan yang sentiasa menyokong jatuh bangun suami saya, yang sentiasa doakan kebaikan buat suami saya, semoga kebaikan itu berbalik kepada anda semua.

“Berat hati, tapi apakan daya ada anak yang perlu kami tunaikan keinginannya, ada ibu bapa yang perlu kami bahagiakan di kampung. Ampunkan salah silap kami, halalkan makan minum kami,” coret Haryanie di laman Instagram.

Advertisements

Kalamullah dilaporkan telah meninggalkan Kedah dengan menamatkan kontrak secara persetujuan bersama dengan pengurusan kelab.

Penjaga gol berusia 29 tahun itu dijangka bakal diumumkan sebagai penjaga gol baharu Selangor FC tidak lama lagi.

Advertisements

News Comments Account