Penyerang Curacao Semakin Hampir Sertai Terengganu
MakanBola
Terengganu FC

Seorang penyerang Curacao dilaporkan semakin hampir menyertai pasukan Pantai Timur, Terengganu FC.

Wartawan sukan The Star, T. Avineshwaran mendedahkan Peteh dilaporkan semakin hampir mendapatkan seorang penyerang dari sebuah negara kepulauan.

Beliau turut menyatakan negara itu akan beraksi buat kali pertama dalam Piala Dunia. Meskipun tidak menyatakan nama negara berkenaan, semua petunjuk menjurus kepada Cape Verde, Curacao atau Haiti.

“Terengganu semakin hampir mendapatkan seorang penyerang. Beliau bermain untuk salah satu daripada negara kepulauan yang akan membuat kemunculan sulung dalam Piala Dunia 2026,” katanya di X.

Khabar angin ini semakin kuat apabila ramai penyokong Terengganu berkongsi berita sama di media sosial.

Walau bagaimanapun, tidak diketahui siapa pemain yang menjadi sasaran bekas juara Piala Malaysia 2001 itu. Pemain ini dilihat sebagai sokongan kepada penyerang Congo, Yann Mabella.

Mabella ketika ini menjalani proses pemulihan di Perancis akibat kecederaan ligamen medial kolateral (MCL). Beliau akan kembali melapor diri untuk pemeriksaan pasukan perubatan Terengganu pada 1 Februari ini.

Penyerang baharu menjadi fokus Terengganu susulan kecederaan yang menimpa bekas penyerang Tours FC itu. Ini ditambah Mabella dan seorang lagi penyerang import, Junior Sam hanya menjaringkan 10 gol.