Aidil Zafuan Antara 5 Tonggak Penting Tinggalkan JDT
Transfer
JOHOR Southern Tigers
Advertisements

Perancangan Johor Darul Ta’zim (JDT) untuk mengurangkan perbelanjaan musim hadapan menyaksikan lima tonggak penting akan meninggalkan pasukan.

Aidil Zafuan, S. Kunanlan, Ahmad Hazwan Bakri, Adam Nor Azlin, Leandro Velazquez dan Diogo Luis Santo antara pemain yang tidak lagi bersama JDT untuk musim hadapan.

Diogo telah mengumumkan persaraan daripada bola sepak manakala 5 lagi pemain akan bergelar ejen bebas untuk jendela perpindahan akan datang.

Advertisements

Bekas kapten pasukan, Aidil Zafuan antara pemain paling lama bermain untuk JDT apabila menyertai pasukan itu sejak tahun 2013.

Bek kanan JDT, S. Kunanlan pula pemain kedua paling lama berkhidmat setelah menyertai pasukan JDT pada tahun 2015 yang lalu.

Posisi pertahanan kanan JDT kini menjadi milik Matt Davies manakala Syahmi Safari bertindak selaku pemain sokongan ketika ini.

Advertisements

Seorang lagi pertahanan kental, Adam Nor Azlin juga akan meninggalkan kelab setelah menyertai JDT dari Selangor pada tahun 2018.

Adam Nor Azlin kerap bermain untuk pasukan JDT II pada musim ini dan turut membantu JDT II mara ke peringkat akhir Piala MFL.

Hazwan Bakri juga antara nama yang sah meninggalkan pasukan setelah menyertai JDT pada tahun 2017 yang lalu.

Advertisements

Penyerang berusia 32 tahun dilihat masih mampu menjelmakan bahaya kepada pertahanan lawan sekali gus bakal menarik minat daripada kelab-kelab tempatan.

JDT kini dalam usaha mengurangkan perbelanjaan sehingga 30-40% disebabkan keperluan untuk penstrukturan semula kewangan bagi memastikan kelangsungan jangka masa panjang kelab tersebut.

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram