Akhyar Rashid Kekal Bersama JDT
Dunia
JST
Advertisements

Masa depan pemain sayap lincah Johor Darul Ta’zim (JDT), Akhyar Rashid sebelum ini menjadi perhatian apabila beliau dikatakan akan berhijrah demi mencari minit permainan. Apatah lagi, Piala Asia 2023 akan berlangsung pada Jun nanti.

Namun begitu, JDT difahamkan tidak akan melepaskan Akhyar ke mana-mana kelab dan akan terus bersama JDT bagi menghadapi saingan domestik dan Asia musim ini.

Perkara tersebut telah dikongsikan oleh penganalisis bebas bola sepak, Juan Budiman di akaun twitter milik beliau. Juan dalam ciapan twitter beliau dengan tegas menidakkan persoalan sebuah portal sukan yang memberikan andaian JDT bakal melepaskan Akhyar secara pinjaman.

Advertisements

“100% tidak betul,” tegas Juan Budiman merujuk kepada sebuah portal sukan yang memberikan andaian mengenai masa depan Akhyar.

Akhyar kini berada di Dubai bersama pasukan JDT bagi menjalani latihan pra-musim sebelum bermulanya musim baharu Liga Malaysia yang bakal membuka tirainya dengan perlawanan Piala Sumbangsih pada 24 Februari.

Antara kelab yang dikaitkan untuk meminjam Akhyar dari JDT ialah pasukan Terengganu FC dan juga Sabah FC. Namun masih tiada info sahih mengenai berita perpindahan tersebut.

Advertisements
Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram