Bekas Jurulatih Al-Nassr Bakal Dipecat Kali Kedua

Rudi Garcia Cristiano Ronaldo Al Nassr Bekas Jurulatih Al-Nassr Bakal Dipecat Kali Kedua
Al-Nassr
Azim Noor @mohdazim45
1:56pm 12/10/2023

Kedudukan bekas jurulatih Al-Nassr, Rudi Garcia di Napoli semakin terancam susulan prestasi buruk yang dialami kelab itu musim ini.

Sejak dilantik sebagai pengurus Napoli menggantikan Luciano Spalletti pada musim panas lepas, Partenopei membuat permulaan perlahan dalam Serie A.

Dalam 10 perlawanan yang dilaluinya dalam semua kejohanan, mereka hanya menang lima kali, seri dua kali dan kalah tiga kali.

Juara bertahan Serie A musim lepas itu kini di tempat kelima, tujuh mata di belakang pendahulu A.C. Milan.

Dan terkini, La Republica melalui Tutto Mercato Web melaporkan pemilik Partenopei, Aurelio de Laurentiis bakal mengadakan pertemuan dengan Garcia bagi membincangkan soal penamatan kontrak secara bersama.

Langkah tersebut dilihat bukan saja membantu Napoli mengelak daripada membayar yuran pemecatan. Malah, ini juga akan melindungi imej Garcia daripada publisiti negatif berkenaan situasinya di kelab itu.

Antara nama yang dicanang bakal mengambil alih tempat Garcia ialah bekas jurulatih Tottenham Hotspur, Antonio Conte.

Begitupun, Conte mengambil pendekatan diplomatik dengan menafikan khabar angin tersebut.

“Saya dengar khabar angin perpindahan tak henti yang mengaitkan saya dengan kelab-kelab hebat tetapi saya ingin tegaskan buat masa sekarang, satu-satunya kemahuan saya ialah menikmati (masa) bersama keluarga saya,” katanya di Instagram.

Tidak kira siapa yang berada di kerusi panas berkenaan, individu tersebut bukan saja perlu memulihkan kembali prestasi Napoli.

Malah, individu tersebut perlu memastikan hubungan pemain dan kelab kekal harmoni. Napoli sebelum ini berantakan apabila akaun media sosial rasmi mereka mengkritik penyerang berbisa, Victor Oshimsen.

Isu tersebut mencetuskan rasa tidak puas hati Oshimsen terhadap kelab berkenaan. Keadaan ini mendorong banyak kelab gergasi memasang impian untuk mendapatkan penyerang Nigeria itu.