Advertisement

Follow us:

“Bukan Jordi” Respon Jujur Pemain JDT Tentang ‘Lipas Kudung’ Pasukan

Jordi Oscar Juan Muniz Davies HongWan "Bukan Jordi" Respon Jujur Pemain JDT Tentang 'Lipas Kudung' Pasukan
Johor Southern Tigers
Azri Haziq
@azrihazq
1:05pm 06/02/2023
Pivo

Pertahanan kiri Johor Darul Ta’zim (JDT), Oscar Arribas berpendapat Jordi Amat bukan pemain paling pantas dalam kem JDT.

Pemain berusia 25 tahun itu sebaliknya memilih Arif Aiman Hanapi sebagai ‘lipas kudung’ pasukan Harimau Selatan.

Dalam satu hantaran yang dimuat naik JDT, video pendek tersebut memaparkan sesi soal jawab pemain JDT berhubung pemain paling laju dalam pasukan.

Rata-rata pemain JDT memilih Arif Aiman Hanapi. Arif juga menerima pengiktirafan daripada bekas pemain Liga Perdana Inggeris, Shane Lowry dan Jordi Amat.

Baru-baru ini pemain berusia 21 tahun itu telah membantu JDT mencatat kemenangan bergaya keatas pasukan eropah, Lokomotiv Moscow dengan ledakan sempurna.

Pemain-pemain JDT seperti Safiq Rahim, Feroz Baharudin, Syihan Hazmi, Fernando Forestieri dan Oscar Arribas senada bersetuju memilih Arif sebagai pemain terlaju Harimau Selatan.

Selain Arif Aiman, bek kiri kental, Corbin Ong dan pemain senior, S. Kunanlan juga dipilih sebagai antara pemain terpantas di JDT.

Kecemerlangan Arif Aiman dalam setiap perlawanan pastinya akan terus ditagih skuad kendalian Esteban Solari dalam perlawanan mendatang. JDT bakal berdepan gergasi eropah, Zenit ST Petersburg hari ini sebagai pelengkap kempen pra-musim 2023 JDT di Dubai.