De Gea Mengaku Berasa Malu Dengan Manchester United

degea De Gea Mengaku Berasa Malu Dengan Manchester United
manchesterunited

Penjaga gol kelahiran Sepanyol, David De Gea mengakui berasa malu dengan prestasi yang dipersembahkan pasukannya iaitu Manchester United.

Manchester United kini telah mengalami lima kekalahann dalam lapan perlawanan dan difahamkan bakal menghabiskan musim ini tanpa sebarang Piala.

Expand player

” Ia sukar.  Bagi saya, ia sangat sukar, Saya telah berada di sini selama bertahun-tahun, saya berada di sana di atas padang dan ketinggalan 3-0 atau 4-0, ia terlalu menyakitkan.  Bagi saya, saya kadang-kadang berasa malu, saya rasa… sukar untuk dikatakan, tetapi saya berasa ngeri di atas padang,” kata De Gea kepada Sky Sports.

Penjaga gol berusia 31 tahun itu tetap berfikiran positif dan mahu rakan sepasukannya mempamerkan persembahan terbaik dalam beberapa perlawanan yang tinggal akan datang.

 “Jadi inilah sebabnya kita perlu mengubah pemikiran ini dan segala-galanya dan, ayuh, semua orang melakukan lebih banyak lagi dan cuba memenangi perlawanan dan berada di sana di kedudukan teratas.

Pasukan The Red Devils itu juga bakal terlepas peluang untuk mendapatkan slot Liga Juara-Juara dan Liga Europa selepas pasukan West Ham dan Wolves kini mengikuti rapat dengan kelebihan jumlah perlawanan.