Dion Cools Anggap Feroz Baharudin Cukup ‘Syarat’ Bersama Harimau Malaya

Cools Feroz Dion Cools Anggap Feroz Baharudin Cukup 'Syarat' Bersama Harimau Malaya
FA Malaysia
Nik Faris @nikfalovic
2:07pm 22/03/2023

Pertahanan tengah Harimau Malaya, Dion Cools teruja apabila melihat nama pemain pertahanan Johor Darul Ta’zim (JDT), Feroz Baharudin dipanggil ke kem latihan kebangsana kali ini.

Pemain muda berusia 22 tahun itu telah tampil sebagai nadi utama di bahagian pertahanan JDT sejak akhir musim lalu terus diberi kepercayaan oleh Tano Solari untuk beraksi dalam kesebelasan utama musim ini.

Berdasarkan temubual pra perlawanan hari ini, bekas bintang Club Brugge ini mengakui teruja dengan pemilihan Feroz kali ini bersama Harimau Malaya.

“Saya fikir banyak pilihan, jujurnya saya tak banyak menonton perlawanan liga di Malaysia. Tetapi saya ada melihat beberapa sorotan perlawanan dan saya lihat dia (Feroz) menunjukkan kemajuan yang baik.”

“Jadi, amat baik untuk dia menerima panggilan (ke skuad kebangsaan) dan saya lihat dia juga berlatih dengan baik. Tetapi saya lihat seluruh skuad kelihatan cergas dan beraksi dengan baik. Jadi, ya, kita akan mendapat perlawanan yang baik,” jelasnya kepada FAM.

Anak jati kelahiran Kota Tinggi, Johor ini dijangka tidak akan berdepan masalah untuk beraksi di laman sendiri kelabnya tatkala menanti peluang beraksi menentang Turkmenistan dan Hong Kong pada 23 dan 29 Mac ini.