KL City Umumkan Shahidan Kassim Sebagai Penaung Kelab
Dunia
Shahidan Kassim
Advertisements

Kelab Bola Sepak Bandaraya Kuala Lumpur (KL City FC) mengumumkan pelantikan YB Dato’ Seri Dr Shahidan Kassim sebagai Penaungnya.

Dato’ Seri Shahidan, yang merupakan Menteri Wilayah Persekutuan, tidak asing lagi dalam idustri sukan Malaysia dan telah berkhidmat sebagai Presiden untuk Persekutuan Renang Malaysia dan Persekutuan Olahraga Malaysia.

“Pelantikan ini dilihat sejajar dengan perjalanan KL City FC yang semakin berkembang dan melalui kebijaksanaan Dato’ Seri Shahidan, KL City FC berharap dapat mencipta laluan untuk pasukan ke arah visi dan misi yang telah dibentangkan sebelum ini.

Advertisements

Presiden Persatuan Bola Sepak Kuala Lumpur (KLFA) YB Khalid Samad berkata perlantikan Dato’ Seri Shahidan akan menjadi bukti perpaduan melalui bola sepak.

“Sebagai Presiden KLFA, saya amat berbesar hati mengumumkan bahawa Dato’ Seri Shahidan telah menerima tawaran kami untuk bertindak sebagai Presiden KL City FC semasa menjadi Menteri Wilayah Persekutuan,” kata Khalid.

Advertisements

“Ini menandakan peranan sukan, dan bola sepak khususnya, sebagai kuasa penyatuan di mana orang yang berbeza gabungan politik seperti saya dan Dato’ Seri Shahidan, boleh bersatu untuk kebaikan
bola sepak di Kuala Lumpur.

“Saya benar-benar percaya bahawa melalui peranan Dato’ Seri Shahidan sebagai Presiden KL City FC, kami boleh membawa kelab ke tahap kejayaan dan pencapaian yang lebih tinggi.”

Advertisements

Ketua Pegawai Eksekutif KL City FC, Stanley Bernard juga percaya mengumpulkan semua pihak berkepentingandi KL City adalah kunci utama pengukuhan kelab.

“Bayangkan sebuah kelab bola sepak yang mendapat sokongan semua pemegang kepentingan utama yang sanggup mengetepikan perbezaan dengan matlamat untuk membina pasukan bola sepak yang kuat dan berdaya saing di dalam dan di luar padang,” kata Stanley.

Advertisements

“Melalui peranan dan tanggungjawab yang jelas yang dimainkan oleh pihak berkepentingan yang terlibat, kami berhasrat untuk mewujudkan kelab bola sepak profesional yang mempunyai ramuan yang betul.”

“Kami amat percaya Dato’ Seri Shahidan boleh memainkan peranan penting dalam memajukan kelab ini
kekuatan dan membentuk sesuatu yang boleh dibanggakan warga Kuala Lumpur.”

KL City bakal bertemu PSM Makassar dalam perlawanan akhir Piala AFC Zon ASEAN di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras pada Rabu ini, 24 Ogos 2022.

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram