Dunia
Advertisements

Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Selangor (FAS), Dr Johan Kamal Hamidon menegaskan badan induk itu mengutamakan pemain daripada pasukan pembangunan, Selangor II bagi mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Rufino Segovia dan Nor Hakim Hassan.

Ketika ditemui pada majlis pelancaran Liga Malaysia 2020, Dr Johan menegaskan pihaknya mahukan yang terbaik bagi pasukan bagi memastikan skuad Gergasi Merah dapat menampilkan persembahan terbaik dalam saingan Liga Malaysia musim 2020.

“Kita ada beberapa pilihan. Satu kita perlu mencari pemain dari luar dan satu lagi ialah seperti yang sedia maklum kita baru sahaja menubuhkan Selangor II yang dibimbing Michael Feichtenbeiner. Beliau baru sahaja kembali daripada cuti Krismas dan sudahpun memulakan kerja.

Advertisements
selangor 2 Lukas Podolski Diintai Selangor?
PKNS telah ditukar nama kepada Selangor II

“Sekarang ini kita sedang melihat sama ada bakat-bakat dari Selangor II yang boleh diketengahkan untuk saingan Liga Super ataupun kita perlu mencari pemain luar. Perkara ini akan mengambil sedikit masa,” kata Dr Johan.

Pada masa yang sama, Dr Johan turut mengesahkan FAS telah mengenal pasti pemain import yang bakal diletakkan dalam Selangor II bagi mengharungi saingan Liga Perdana.

Advertisements

“Kita sudah mempunyai calon pemain import bagi Selangor II. Beliau merupakan penyerang dan pernah beraksi dalam saingan Liga Jerman namun kami masih perlu melihat sama ada beliau bakal mengisi kekosongan Rufino atau sebaliknya,” tambahnya.

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram