Macam Mana Kau Tahu Dia Tak Boleh Nyanyi Negaraku? – Junior Eldstal

JUNOR ELDSTAL Macam Mana Kau Tahu Dia Tak Boleh Nyanyi Negaraku? - Junior Eldstal
Haziq / MakanBola
Azri Haziq @azrihazq
3:37pm 18/06/2023

Pemain pertahanan kebangsaan, Junior Eldstal menzahirkan rasa bangga dan teruja apabila dapat kembali menyarung jersi Harimau Malaya. Beliau menganggap ia merupakan satu penghargaan apabila kudratnya masih ditagih kem kebangsaan.

“Setiap kali saya dipanggil beraksi bersama Harimau Malaya, satu penghargaan dan kebanggaan untuk mewakili skuad negara.”

“Saya dah main dengan Malaysia selama 10 tahun, apa lagi yang nak dibuktikan? Sekarang hanya menumpukan fokus kepada Harimau Malaya.”

Junior menganggap barisan pemain dan kejurulatihan kini cukup akrab sebagai satu keluarga. Menurut Junior, skuad kendalian Kim Pan-gon ini berjaya membentuk ikatan dan keharmonian yang baik dan positif dalam pasukan.

“Di kem kebangsaan kami rasa macam satu keluarga, ikatan antara para pemain semua bagus. Kita percaya dengan rakan sepasukan, saya rasa kunci kejayaan kita ialah kerjasama antara pemain dan jurulatih,” ujar Junior ketika sesi latihan skuad Harimau Malaya.

Pemain kelahiran Kota Kinabalu Sabah ini dalam pada itu sempat menjawab soalan yang diutarakan wartawan berkenaan beberapa pemain naturalisasi atau warisan yang didakwa tidak menyanyikan lagu Negaraku ketika berkumandang.

Junior mempersoal dakwaan itu dan menyatakan barangkali ada kemungkinan lain yang kita sendiri tidak tahu.

“Macam mana kau tahu dia tak boleh nyanyi (Negaraku)? Itu dalam TV, tapi mungkin suaranya sakit ke apa,” seloroh Junior Eldstal.