Dunia
Advertisements

Indonesia mengekalkan rekod kekalahan setelah tewas kepada Malaysia menerusi sepakan penalti 1-1 (3-5) dalam perlawanan separuh akhir Pertandingan Bola Sepak Sekolah-Sekolah ASIA.

Perlawanan terhenti 5 kali berikutan kejadian penyokong pasukan Indonesia yang membaling botol kepada pemain Malaysia yang berada di tepi padang.

indon baling botol Malaysia B-16 Mara Ke Perlawanan Akhir Tewaskan Indonesia B-18
Botol dibaling-baling.

Indonesia terlebih dahulu menjaringkan gol pada minit ke-38 menerusi sepakan deras TAK TAHU NAMA.

Advertisements

Malaysia yang tertekan dengan kelebihan jaringan pihak lawan membuat asakan pada separuh masa ke-2 akhirnya berjaya menjaringkan gol pernyamaan pada minit ke-52.

Perlawanan bersambung ke masa tambahan dan pemain Malaysia terpaksa bermain dengan 10 orang apabila salah seorang pemain Malaysia dikenakan kad merah sebelum babak ke-2 tamat.

Advertisements

Disebabkan itu, pemain-pemain Malaysia yang diwakili oleh pelajar bawah 16 tahun berjaya memperdaya pasukan lawan dengan kesakitan-kesakitan yang hadir dengan sendirinya. Good Job.

Kesakitan yang membuak-buak

Perlawanan berakhir dengan keputusan seri 1-1 dan berganjak ke sepakan penalti.

Advertisements

Perlawanan peringkat sekolah ini mendapat perhatian yang cukup besar dalam kalangan rakyat Indonesia yang keluar beramai-ramai tanpa menghiraukan makan bakso lantas hadir ke stadium memberikan sokongan buat para pemain.

Selain Ayam Penyet, Bakso merupakan makanan kegemaran rakyat Indonesia dan Malaysia.

Malaysia bakal bertemu Thailand pada perlawanan akhir.

Advertisements

Video rankuman perlawanan di bawah:

https://www.youtube.com/watch?v=yrvKRCP-P5c
Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram