Nyaris Maut, Masukkan Bola Dalam Dubur

Xtray Nyaris Maut, Masukkan Bola Dalam Dubur
Aqil Ikhwan @aqil_ikh
12:59pm 25/05/2022

Dikatakan seorang lelaki berusia 51 tahun telah dikejarkan ke hospital selepas sebiji bola yang bersaiz 8 sentimeter (cm) tersekat dalam duburnya. Perkara ini telah dilaporkan oleh media Agensi semalam.

Seorang lelaki itu nyaris maut akibat memasukkan bola ke dalam duburnya. Dia mendakwa, dia dan isteri cuba menggunakan bola tersebut untuk merawat penyakit buasir yang sudah lama dialaminya.

Semasa kejadian berlaku, lelaki itu telah sudah beberapa kali mencuba mengeluarkan bola itu dengan menggunakan pemutar skru dan sudu sebelum isterinya membawa dia ke hospital untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi suaminya.

Selepas doktor mencuba beberapa kali mengeluarkan bola tersebut, namun ianya gagal dan mereka terpaksa menggunakan barang yang lain iaitu gerudi elektrik membuang sebiji bola pembersih hampasan yang ada dalam perut lelaki itu.

Bagaimanapun, tindakan doktor yang menggunakan gerudi elektrik telah berjaya mengeluarkan dariapada anggota badan mangsa. Dikatakan, pembedahan tersebut mengambil masa tujuh jam untuk menyelesaikannya.

Doktor telah mendapati selepas pembedahan dilakukan lelaki itu berada dalam keadaan yang stabil dan terdapat sedikit kesan calar pada duburnya.