Dunia
Advertisements

Menurut pengendali Selangor, B.Sathianathan, walaupun beliau boleh membariskan Luqman dalam skuad utama Selangor selepas penyerang muda itu menyertai Selangor II yang berfungsi sebagai feeder kelab musim ini, jurulatih berpengalaman berusia 62 tahun itu enggan mengganggu fokus Luqman yang sedang mempersiapkan diri ke Eropah.

Katanya, kecederaan serius dialami tonggak sayap, Nor Hakim Hassan tidak mencemaskannya untuk memanggil Luqman bagi mengisi ketiadaan Nor Hakim.

“Tak (Tidak panggil Luqman). Saya mahu Luqman fokus untuk persiapan dia ke Eropah bersama kelab Belgium nanti pada bulan Mac nanti.

Advertisements

“Malah, saya difahamkan kemungkinan hujung bulan ini dia akan ke Cardiff City untuk membiasakan diri dengan cuaca dan suasana bola sepak Eropah.

Bangkok Piala Cabaran Asia 2020: Luqman Tidak Beraksi Bersama Selangor
True Bangkok United antara 4 pencabar kejohanan ini

“Jadi saya tak adalah sampai terdesak nak guna Luqman untuk Cabaran Asia kerana kita mempunyai ramai lagi pemain yang boleh isi tempat Nor Hakim.

Advertisements

“Apa yang penting, saya nak Luqman beri tumpuan dan ini adalah peluang terbaiknya untuk melebarkan sayap ke Eropah dan harap lebih ramai pemain akan ikut jejaknya,” kata Sathianathan.

Red Giants dijadual beraksi pada Cabaran Asia 2020 yang dianjurkan buat julung kalinya oleh Persatuan Bolasepak Selangor (FAS).

Advertisements

Sebanyak tiga kelab terbaik rantau ini dijemput iaitu Bangkok United FC dari Thailand, Hanoi FC (Vietnam) dan Persib Bandung (Indonesia) selain Selangor selaku tuan rumah.

“Aksi Cabaran Asia adalah pentas terbaik buat pasukan mengenal pasti kelemahan sebelum bermulanya Liga Malaysia bulan depan. Saya mahu pemain buktikan kemampuan masing-masing bagi mencari tempat dalam pasukan,” katanya.

Advertisements
Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram