Pos Malaysia Keluarkan Setem Unik Edisi Khas Piala Malaysia
Dunia
MFL
Advertisements

Bagi meraikan kejohanan TM Piala Malaysia 2022, Pos Malaysia dengan kerjasama MFL mengeluarkan set koleksi Setem Ku edisi Piala Malaysia.

Ini sebagai tanda penghormatan kepada kelab-kelab MFL yang mengambil bahagian dan memaparkan pemain terpilih dalam kejohanan tersebut.

Selain itu, ini turut memberi peluang kepada peminat sukan bola sepak dan pengumpul setem tegar mendapatkan koleksi setem ini sebagai kenangan Piala Malaysia 2022.

Advertisements

Set koleksi setem berkenaan akan mengandungi satu helaian setem 16 setem. Setiap satunya menampilkan kelab MFL, imej aksi pemain dan menyerlahkan warna kelab-kelab yang menyertai Piala Malaysia.

Antara 16 kelab yang ditampilkan dalam koleksi setem berkenaan ialah:

Advertisements
  • Johor Darul Ta’zim (Bergson da Silva dan Arif Aiman)
  • Terengganu FC (Faisal Halim dan Kpah Sherman)
  • Sabah FC (Baddrol Bakhtiar dan Amri Yahyah)
  • Selangor FC (Brendan Gan dan Mukhairi Ajmal)
  • Negeri Sembilan FC (Zaquan Adha dan Herold Goulon)
  • Kelantan FC (Nurshamil Abd Ghani dan Syed Sobri)
  • Kuching City FC (Yuki Tanigawa dan Shafizi Iqmal)

Setiap set setem disertakan dengan tiga sampul surat, tiga poskad dan set fail yang diberikan bersama nombor siri. Pos Malaysia mengeluarkan 1,800 set terhad untuk koleksi setem berkenaan dan ia akan dijual pada harga RM45.00 satu set.

CEO Pos Malaysia Charles Brewer berkata, “Bagi kami, pengeluaran setem MFL seterusnya menunjukkan komitmen kami terhadap perkongsian ini.

Advertisements

“Selain itu, ia peluang yang hebat untuk kami memanfaatkan sokongan peminat bola sepak tempatan untuk membina kepercayaan jenama dan kesetiaan jenama kami, sambil membawa kegembiraan, keseronokan dan kegembiraan kepada permainan yang digemari oleh berjuta-juta peminat.”

CEO MFL Stuart Ramalingam menambah, “Koleksi setem edisi terhad itu juga membuktikan Pos Malaysia sebagai rakan penaja sejajar dengan MFL dari segi pengukuhan jenama menerusi liputan meluas Liga-M yang mendapat sokongan berterusan peminat terutama menjelang aksi TM Piala Malaysia,”

Advertisements
Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram