Benjamin Mora Berdepan Detik Sukar Di Mexico

Mora Atlas 1 Benjamin Mora Berdepan Detik Sukar Di Mexico
Atlas FC
Nik Faris @nikfalovic
7:14pm 03/03/2023

Bekas jurulatih Johor Darul Ta’zim (JDT), Benjamin Mora berdepan detik sukar di Mexico apabila pasukan bimbingannya kini bergelut dalam saingan liga sejak kebelakangan ini.

Pengendali berusia 45 tahun itu telah pun meninggalkan JDT untuk pulang ke Mexico atas tujuan peribadi dan memilih untuk melanjutkan karier kejurulatihannya bersama Atlas FC.

Sungguhpun bermula dengan cukup baik pada 5 perlawanan pertama musim ini, pasukan yang terkenal dengan jolokan Los Rojinegros gagal mengekalkan rentak tersebut.

Mereka hanya mencatatkan 5 keputusan seri dan 3 kekalahan dalam 8 perlawanan terakhir sekaligu meletakkan pasukan dalam zon bahaya.

Atlas ketika ini menghuni tangga ke-15 Liga Mexico dan hanya dipisahkan dengan 3 mata daripada kedudukan kedua tercorot liga.

Prestasi membimbangkan ini juga bertitik-tolak daripada ketumpulan jentera serangan pasukan yang hanya mampu menjaringkan 11 gol dan bolos 14 sepanjang 9 perlawanan.

Mora perlu segera mencari jalan penyelesaian dan memberikan suntikan motivasi kepada pasukan tatkala mereka bakal turun berdepan Club Tijuana esok.