Corbin Ong Kongsi ‘Petua’ Kekal Dominan Di Kelab & Harimau Malaya

LaVere Corbin Ong FA Malaysia Corbin Ong Kongsi 'Petua' Kekal Dominan Di Kelab & Harimau Malaya
FA Malaysia
Azim Noor @mohdazim45
11:22am 20/06/2023

Semua sedia maklum ketika ini, La’Vere Corbin Ong merupakan bek kiri utama untuk Harimau Malaya dan Johor Darul Ta’zim (JDT) FC. Tetapi tidak ramai tahu, sikap rendah diri yang diamalkannya membantu beliau kekal dominan di peringkat kelab dan pasukan kebangsaan.

Sikap itu amat membantu lebih-lebih lagi ramai rakan sepasukan di JDT FC dan Harimau Malaya berstatus bintang dan bukan calang-calang kalibernya.

Tetapi pada masa sama, sikap ini juga mendorong Corbin untuk bekerja keras dan memantapkan prestasinya. Ini bagi membolehkannya mampu menyumbang kepada pasukan baik di peringkat kelab mahupun bersama Harimau Malaya.

“Benda paling penting ialah latihan dan disiplin. Semua pemain (hebat) dalam skuad kebangsaan berada di sini ketika ini. Di kelab juga (JDT FC), perkara sama.

“Itu sebab pemain-pemain di kelab saya amat berdisiplin dan sentiasa berusaha keras setiap hari. Mereka berupaya menjalin hubungan dengan orang lain dan mencari persamaan dalam setiap perlawanan.

“Sentiasa rendah diri dan fokus dalam latihan merupakan rahsia bagaimana saya meningkatkan prestasi,” katanya bila menjawab soalan wartawan Astro Arena, Karl Nunis dalam sidang media pra-perlawanan semalam.

Ramai mengharapkan petua tersebut terus membantu Corbin menampilkan prestasi mantap bila diturunkan dalam perlawanan menentang Papua New Guinea malam ini.