Erik ten Hag Geleng Kepala Tengok Aksi Manchester United

Eric Ten Hag Erik ten Hag Geleng Kepala Tengok Aksi Manchester United
Foto: TrollFootball
Dapatkan kemas kini lebih pantas di Telegram MakanBola.

Dalam aksi terakhir saingan Liga Perdana Inggeris pada semalam, pasukan Manchester United telah tewas di tangan pasukan Crystal Palace dengan keputusan 1-0. Perlawanan yang berlangsung di Selhurst Park itu turut dihadiri pengurus baharu Manchester United, Erik ten Hag.

Umum mengetahui, Erik ten Hag telah dilantik menjadi pengurus Manchester United untuk saingan musim depan dengan perjanjian kontrak selama tiga tahun.

Advertisements

Dalam perlawanan semalam, Erik ten Hag beberapa kali dilihat menggelengkan kepala semasa perlawanan berlangsung. Gol tunggal pemain Crystal Palace, Wilfried Zaha pada minit ke-37 permainan memastikan United terpaksa menamatkan kempen kali ini dengan kekalahan.

Prestasi merudum pasukan The Red Devils pada musim ini telah meletakkan mereka berada pada tangga keenam saingan EPL 2021/2022. Ramai dalam kalangan peminat yang mengharapkan perubahan serta dimensi bola sepak baharu di bawah kendalian Erik ten Hag.

Advertisements

Pengurus yang terkenal dengan falsafah bola sepak tersendiri ini dikatakan mememiliki sistem permainan moden yang sesuai dengan Manchester United. Sikapnya yang tegas turut menjadi nilai tambahan bagi perubahan serta kebangkitan pasukan Manchester United musim depan.