Final Piala AFC 2022: Pengadil Australia Monopoli Padang & VAR
Dunia
Football Australia
Advertisements

Pengadil-pengadil dari Australia dipilih oleh AFC untuk mengadili keseluruhan padang, luar padang dan bilik sistem bantuan pengadil (VAR) untuk perlawanan akhir Piala AFC 2022 menemukan KL City dan Al-Seeb.

Shaun Evans akan mengetuai pasukan seluruh Australia yang dipilih untuk menguruskan perlawanan akhir yang akan dimainkan pada hari Sabtu, 22 Oktober di Kuala Lumpur, Malaysia.

Evans, yang telah mengadili hampir 150 perlawanan Isuzu UTE A-League (Liga Australia), akan merasmikan perlawanan itu bersama penolong pengadil Owen Goldrick dan George Larkindis.

Advertisements

Jonathan Barreiro dan Ryan Gallagher masing-masing akan berkhidmat sebagai pegawai keempat dan kelima, manakala Chris Beath ialah Pembantu Pengadil Video (VAR) dan disertai Kate Jacewicz dan Alex King sebagai pembantunya.

Mathew Cheeseman akan menjadi Pegawai Penerangan VAR pada malam itu di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Ketika mengumumkan berita itu, Ketua Pengadil Bola Sepak Australia Nathan Magill berkata: “Ini adalah detik penting untuk bola sepak Australia dan patut mendapat pengiktirafan atas kerja cemerlang sembilan pegawai ini dalam tempoh yang panjang,” kata Magill.

Advertisements

“Pelantikan pasukan rasmi perlawanan seluruh Australia ini juga mencerminkan kerja keras yang dijalankan oleh Football Australia dan Persekutuan Anggota dalam membangunkan pegawai terkemuka dunia, yang terus diiktiraf secara tetap di pentas antarabangsa.

“Sabtu akan menjadi hari yang membanggakan untuk kesemua sembilan pegawai dan keluarga mereka, dan bagi pihak Football Australia kami mengucapkan tahniah kepada semua dan mengucapkan selamat maju jaya untuk perlawanan akhir,” jelas Magill.

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram