Hentak Kepala Guna Helmet, Sepak Terajang Berlaku Di Liga Bawah Umur Malaysia
Komuniti
Hal Ehwal Pengadil
Advertisements

Kejadiaj yang tidak diingini berlaku lagi di Malaysia apabila difahamkan sepak terajang dan pergaduhan besar berlaku di liga bawah umur Malaysia.

Tatkala bola sepak Malaysia menuju ke satu fasa yang cukup membanggakan, insiden yang tidak bermoral masih lagi berlaku di liga muda negara ini.

Sebelum ini, beberapa klip sudah pun tular melibatkan pergaduhan antara para penyokong, pemain dan staf kejurulatihan pasukan.

Advertisements

Keadaan ini diburukkan lagi selepas satu klip terbaru yang dikongsikan di laman X oleh pemilik Hal Ehwal Pengadil (HEP) tentang situasi yang melanda liga bawah umur di Malaysia.

Berdasarkan klip tersebut, pergaduhan besar berlaku antara dua pasukan yang tidak diketahui puncanya sekaligus menyebabkan keadaan tidak terkawal.

Pengadil perlawanan juga tidak mampu mengawal situasi tersebut susulan tindakan berbahaya oleh sebilangan pemain termasuklah penggunaan topi keledar oleh beberapa individu yang cuba menyerang orang lain.

Advertisements

Keadaan ini menakutkan penonton yang hadir dan sebilangannya terpaksa mengambil langkah selamat dan meninggalkan padang.

Situasi ini jelas menconteng arang di muka negara dengan pelbagai insiden tidak diingini berlaku pads tahun 2023.

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram