Ketiadaan pemain berdarah Malaysia, England dan Gambia, Anuar Ceesay dalam pasukan Negeri Sembilan FC akhirnya terjawab.
Sebelum ini, ramai penyokong tertanya-tanya tentang ketiadaan kelibat bekas pemain UM Damansara itu dalam aksi kedua pusingan 16 Piala Malaysia menentang Imigresen FC.
Susulan itu, pengurusan Sang Rusa memaklumkan ketiadaan Anuar dibuat dengan mengambil kira faktor taktikal dan teknikal pasukan.
“Anuar Ceesay tidak disenaraikan atas pertimbangan dan keperluan teknikal serta taktikal,” kata kelab dalam satu kenyataan.
Selain Anuar, pemain tengah Palestin, Oday Kharoub juga tidak tersenarai dalam aksi pada 25 Januari lalu akibat kecederaan.
Ketiadaan mereka tidak menghalang Negeri Sembilan meraih kemenangan berharga 1-0 ke atas Imigresen di Paroi.
Bekas penyerang KV Kortrijk, Luqman Hakim Shamsudin muncul wira dengan meledakkan gol kemenangan pada separuh masa kedua.