Manchester United Sudah Jumpa Pengganti Messi Yang Sebenar
EPL
ManUtd.com
Advertisements

Dengan tetingkap perpindahan musim panas bakal bermula tidak lama lagi, kelab-kelab Liga Perdana Inggeris (EPL) sudah mula mengintai pemain-pemain berpotensi. Tetapi bagi Manchester United, terdapat seorang pemain muda di mana bakatnya persis Lionel Messi sekaligus berpotensi membarisi kesebelasan utama Red Devils pada masa akan datang.

Pemain yang dimaksudkan ialah Shea Lacey yang beraksi untuk skuad B-18 Red Devils. Walaupun baru berusia 16 tahun, pemain muda itu mampu menewaskan pertahanan dengan mudah sebelum menjaringkan gol seperti yang ditunjukkan dalam perlawanan B-18 membabitkan United dan Wolverhampton Wanderers baru-baru ini.

Dengan keputusan terikat 1-1 pada separuh masa pertama, Lacey mengejutkan lawan dengan gol solonya pada separuh masa kedua. Dia bukan saja menewaskan dua pemain pertahanan Wolves tetapi mengangkat bola melepasi penjaga gol untuk gol kedua United.

Advertisements

Video gol solonya itu tular sebaik dimuatnaik di media sosial. Sebaik penyokong-penyokong United melihatnya, mereka tahu ada satu lagi pemain berbakat besar muncul dari akademi.

Malah, ada yang menyifatkan jika Lacey meneruskan peningkatan di bawah pemantauan jurulatih skuad B-18, Travis Binnion, dia boleh saja mencabar Marcus Rashford dan Alejandro Garnecho dalam kesebelasan utama skuad senior.

Ini sudah pasti satu berita gembira buat jurulatih Erik ten Hag. Dengan bahagian serangan United kadangkala tiada idea menembusi pihak lawan, mungkin sedikit magis daripada Lacey sudah cukup membantu mereka meraih tiga mata.

Advertisements
Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram