“Tiket Dah Macam Kupon Hari Kantin” – Ultras Panthers
Dunia
Penang Football Club
Advertisements

Kumpulan penyokong Penang FC yang digelar Ultras Panthers baru-baru ini ada berkongsi mengenai reka bentuk tiket perlawanan Piala Harapan yang melibatkan pasukan Penang, Kedah Darul Aman FC, Selangor FC dan kelab Singapura, Geylang FC.

Keadaan tiket yang dibeli dengan harga RM 5 dan RM 15 itu disamakan dengan kupon hari kantin sekolah. Tidak seperti tiket untuk menonton perlawanan bola sepak. Tindakan Penang menjual tiket yang sedemikian dianggap kurang cerdik.

“Kurang bijak dari pengurusan yang tiada unit marketing dan akal. Kalau kurang cerdik atau tiada ilmu, anda boleh beritahu kami, penyokong Penang sudi bantu anda menjadi sebaik baiknya dan dipandang tinggi oleh orang luar,” luah Ultras Panthers.

Advertisements

Selain itu tiket yang dilihat carca marba, tindakan Penang mengadakan majlis perasmian jersi baharu pada hari Rabu juga menjadi perhatian Ultras Panthers memandangkan hari Rabu merupakan hari bekerja. Oleh yang demikian, majlis tersebut berkemungkinan tidak dapat dihadiri oleh ramai penyokong Penang.

Mungkin perlu ada satu perbincangan di antara penyokong dan pihak pengurusan mengenai apa yang dirancangkan oleh pasukan pada masa akan datang. Hubungan yang baik di antara pengurusan dan penyokong sudah tentu akan membawa kepada persefahaman yang jitu.

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram