Pep Guardiola Tandatangani Kontrak Lanjutan Bersama Man City
Dunia
Press Association UK
Advertisements

Josep “Pep” Guardiola Sala (Pep Guardiola) dan Manchester City mencapai persetujuan untuk bekerjasama lagi 2 tahun dengan menandatangani kontrak lanjutan sebentar tadi.

Bersama Manchester City, Guardiola telah memenangi 11 trofi utama, termasuk empat daripada lima gelaran Liga Perdana terakhir.

Guardiola juga telah memenangi 271 daripada 374 perlawanan dan mencapai peratusan kemenangan yang luar biasa iaitu sebanyak 72.4%. City telah menjaringkan 921 gol dalam tempoh itu, secara purata 2.46 gol setiap perlawanan.

Advertisements

Presiden kelab, Khaldoon Al Mubarak berkata: “Saya gembira perjalanan Pep bersama Manchester City akan diteruskan. Dia telah menyumbang begitu banyak kepada kejayaan dan struktur organisasi ini, dan ia mengujakan untuk memikirkan apa yang mungkin boleh dilakukan..

“Di bawah kepimpinannya yang sangat istimewa, pasukan pertama kami telah mencapai begitu banyak kejayaan, sentiasa berkembang dengan gaya bola sepak yang dikagumi di seluruh dunia. Seperti setiap peminat City, saya menantikan apa yang akan berlaku di hadapan.”

Advertisements

Guardiola bercakap tentang kegembiraannya untuk kekal sebagai pengurus City sehingga musim panas 2025.

“Saya sangat gembira untuk kekal di Manchester City untuk dua tahun lagi,” katanya.

Advertisements

“Saya tidak boleh mengucapkan terima kasih yang cukup kepada semua orang di kelab kerana mempercayai saya. Saya gembira dan selesa di sini. Saya mempunyai semua yang saya perlukan untuk melakukan kerja saya sebaik mungkin.

“Saya tahu bab seterusnya kelab ini akan menjadi menakjubkan untuk dekad akan datang. Ia berlaku sejak sepuluh tahun lalu, dan ia akan berlaku dalam sepuluh tahun akan datang kerana kelab ini begitu stabil.

Advertisements

“Sejak hari pertama saya merasakan sesuatu yang istimewa berada di sini. Saya tidak boleh berada di tempat yang lebih baik.

“Saya masih merasakan masih banyak lagi yang boleh kita capai bersama dan itulah sebabnya saya mahu kekal dan terus berjuang untuk trofi.”

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram