Tolak-Menolak, Tumbuk-Menumbuk Cemari Aksi Liga M5
Liga M4
X Pemerhati Pengadil
Advertisements

Entah di mana silapnya, kancah bola sepak Malaysia acap kali disajikan dengan insiden pergaduhan sejak kebelakangan ini.

Baru-baru ini telah tular satu video berdurasi 16 saat yang memaparkan insiden pergaduhan di antara pengurusan dan pemain kedua-dua pasukan.

Kejadian yang dikongsikan Permerhati Pengadil di laman X itu difahamkan berlaku bagi aksi Liga M5 Putrajaya. Pergaduhan tersebut tidak melibatkan pengadil.

Advertisements

Jika dilihat video yang tular tersebut, terdapat beberapa pemain dan pengurusan pasukan yang tolak-menolak satu sama lain selain ada juga cubaan menumbuk. Pengadil cuba memainkan peranan penting dengan cuba meleraikan pergaduhan tersebut.

Ini bukanlah insiden pergaduhan pertama yang berlaku dalam bola sepak tempatan minggu ini. Sebelum ini, Liga Suparimau yang merupakan pertandingan bola sepak remaja turut dicemari dengan insiden pergaduhan.

Advertisements

Insiden tersebut jelas mengundang rasa kecewa Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh yang kini sedang menunggu laporan penuh daripada pihak penganjur. Jika ianya melibatkan pihak berkuasa seperti polis, kes ini akan disegarakan.

Weekly Contest & Free Gift

Join us on Telegram today.

Join Telegram